Regnigt..

Vart hemma från skolan idag, känner mej inte riktigt pigg. Stör mej på en grej, när man ska kommentera på folks bloggar och sen så står dä att inlägget/bilden inte har nån kommentar, och så tar man och kommenterar igen, och då kommer båda kommentarerna som man skrivit ._. gjorde så på fridas blogg nu för den första kommentaren syntes inte. Sorry frida ;)) hehe ikväll blire idol och slappa grannarna siv och jan ska komma upp och käka lite mat:)

Rosa bandet galan..

Har sett lite på rosa bandet galan idag. Börja titta typ vid klockan 21.


Jämt när ja börja titta så berätta dom om en familj som just fått barn och att mamman sen fick reda på att hon fått bröstcancer, detta va sommaren 2008. Hon bestämde sej för att kämpa för dotterns skull och sin mans skull, hon skulle överleva cancern! Ett år senare är hon botad från bröstcancern och hon börjar bli piggare.

Men i november 2009 får hon reda på att hon drabbats av cancer i hjärnan. Dom startade en blogg hon och hennes man när hon fick cancern 2008 och man fick se vad hon skrivit och dom berätta om det hon skrivit.

I mars 2010 dör hon, cancern i hjärnan gick inte att bota, men hon kämpa så länge hon kunde, hon hade bestämt sej för att försöka bekämpa cancern och finnas där för dottern när hon växer upp, men så blev dä inte:( tyckte dä va riktigt hemskt och man fick se hennes man och dotter som va med och han berätta om dä och hur dä är idag 6 månader efter... Han va även med i publiken på själva galan. Höll på att börja grina när ja såg detta, kanske låter som värsta tönten med då får ni tycka dä! Hade tårar i ögonen.

Lördag

Har vart i Karlstad idag på bergvik, men köpte inget, lr jo godis och tuggummi;) hehe plus en rosabandet pins men när ja kom hem fick ja se att den grejen som man sätter fast pinsen med där bak åker av utan att man behöver trycka på 2 grejer som gör att den är låst och inte åker av, om ni förstår va ja menar:P


Ska se på en Wallander film sen klockan 21 kommer inte ihåg va den heter men den går på canal+ action lr drama tror ja.


Just dä vi säljer kakor nu i klassen ni vet såna ja säljt förut. chokladbollar, kolabollar, havreflarn, pepparkakor, kexchoklad, punshbollar, dammsugare, kolablandning med olika kolor i och lillanslösgodis så om ni vill får nå gärna köpa nån burk=) 50 kr/burk är dä och det är ca. 500 g i varje.

Julblommor säljer vi också som kommer till 1:a advent dä får ni också gärna köpa om ni vill:) vi har amaryllisar röda och randiga, julgrupp, saffran, julgodis, dörrkrans och paket med flera utav dom sakerna med i samma. Hör av er om ni vill ha nått;)

Nära döden upplevelse!

Då va biologiprovet avklarat:) kommer få G iaf tror ja, men dä va väldigt svårt!


Va med om en nära döden upplevelse idag också som ja bara måste berätta om! Skulle gena över järnvägen förut och titta om dä lyste rött lr grönt vid trafikljuset lr va man ska kalla dä. Och dä blinka grönt, vilket betyder att tåget snart kommer. Så ja tänker att ja skyndar mej över ja hinner! Och när ja är mitt på rälsen så hör ja att dä låter i rälsen precis som dä gör när tåget är nära. Tittar åt höger, ser tåget, skyndar mej och springer över och hinner hoppa över räcket, så ja va på vägen och då är tåget precis på samma ställe som ja gick över på också tuta han lokföraren:p haha pinsamtxD men nu skrattar ja bara åt dä, dä gick ju bra:) lokföraren trodde väl att ja skulle ta livet av mej lr nått...

Lite praobilder ;))


Halva min fina sjukhusutstyrsel;) hade såna dära vita fina sjukhusbyxor också :PxD



Min lite mobbade namnskylt som ja skulle ha på mej;)

ni får ursäkta att bilderna blir åt fel håll men dom blir åt fel håll när man laddar upp dom från mobilen... vet att ja ser helt sur ut på bilden men dä är ja inte;)

Fredag = idol = hälj = görbra :)

Lova ju att breätta lite om min prao så dä ska ja äntligen göra nu! ;) förlåt om dä tog sån tid men har haft prov den här veckan så har inte hunnit... Måndag - onsdag va ja på sexan och på torsdag va ja på medicinmottagningen. På sexan fick ja gå in med mat till patienterna och duka bort, servera kaffe, gå iväg med tvätt och sopor, skura och bädda rent sängar, lägga in ren tvätt i förrådet, fylla på med handdukar på rum och badrum, va med på såromläggningar och lite sånt. På medicinmottagningen fick ja va med på såromläggning, arbetsekg och spirometri och kolla när dom skrev i journaler och skrev remisser och skicka ut tider för besök till patienterna. Låter kanske väldigt tråkigt när ja skriver dä här men dä va kul, och sen fick ja göra dom flesta saker typ varje dag.


Blev hårdstart med en gång efter praon, gjorde redovisningen om praon i måndags, sen hade vi historiaprov igår om mellankrigstiden igår (alltså tiden mellan 1:a och 2:a världskriget). Man fick välja på att göra en G-del lr en VG/MVG- del så ja tog VG/MVG- delen för man kan få G på den med och sen fick man ha bok på den, för man skulle mest skriva va man själv tyckte och tänkte och dra egna slutsatser. Hade panik på sista frågan för Mia skulle ha en kurs och hade inte tid att stanna längre så på slutet hoppa ja flera år för att hinna skriva dä mesta och hann inte att läsa igenom dä heller för att se om allt va rätt lt om ja ville ändra på nått... Bra att man fick ha bok iaf:) va skitsur i onsdags och hade lust att kasta boken i vägga lr nåttxD haha

Idag va dä engelska prov, tror dä gick bra, kändes så iaf;) det handlade mke om passivform och fraser med get och verbet kunna i olika tidsformer.

Har biologi prov på tisdag, har vetat dä ett bra tag och tänkt att dä klarar ja. Men så tänkte ja inte när ja såg provlappen... provet handlar om gröna växter och ekologi, och dä visste ja redan, men provet omfattar 30 sidor! Man behöver ju inte kunna allt som står på sidorna men dä är nått på nästan varje sida som man ska kunna ibland mer ibland mindre. ska börja plugga på dä imorrn, orka inte dä idag...

Har sett på idol och nu får dä nog bli natta snart är trrött efter en jobbig vecka i skolan;)

Fy va kallt dä är ute...

Sitter och käkar lite frulle nu;) har idrott nu första lektionen ute! Inte gött när dä är minus grader ute, aja dä blir friskt iaf:p haha ska skriva lite om praon också, orka inte dä förra veckan för ja va så trött... Men ska göra dä sen:) ha en bra dag! :)

Hej På Mârten =)

Idag va dä matteprov första lektionen, inte så lyckat plus att ja inte kände mej helt säker på kapitlet så får göra dä efter praon ist på måndan:) sen blev dä dags för engelska och sen kyrkebyjoggen. Hade velat komma in på max en timme lr under men blev inte så kom in på 1.03nånting, bara 3 minuter extra;) ni kanske inte tkr dä är så bra men dä tkr ja blev rekord idag också:) kyrkebyjoggen är på 9,4 km för er som inte vet.


Va ute och sprang med Emmeli igår kväll 4 km för Mads sa att dä är bra att göra dä dagen innan typ 3 km sa han men vi tog typ 4:) va rätt mört på elljusspåre igår inte lampor på alla ställen men dä gick, och på vägen hem till Emmeli sprang vi kanalen och där va dä inga lampor alls och typ svart! :P haha men vi sprang på skrämde Enneli igår också, sa att ja skulle gå och sen sprang ja ikapp henne och skulle ta henne på axeln men hon såg mej innan när ja va jämt bakom men hon skrek att lite sa att dä rös henne ända ut i fingerspetsarna;) haha


Ikväll blire mârten med EmmEeli och Emelie och Rebecka och Nicole kanske vet inte om dom ska med än. Nytt tivoli i år hoppas simulatorn kommer i år igen för dä är den roligatse karusellen:) verkar va rätt mke snurrkaruseller på dä nya tivolit och dä klarar ja inte av att åka:( och ja ska inte supa skallen av mej ifall ni trodde dä;) träningsvärk kommer ja också ha ikväll gött dä! ;) ha de bra och Hej på Mârten:)

Josefin

Carpe Diem!

RSS 2.0