En timme tillbaka

Inatt blev det en timmes extra sömn så jag vaknade en timme tidigare än vanligt. Tycker dagen har gått lite segt på nått vis men det är nog för att det blir en timme extra. Eller så är det bara jag som tycker så...


Sitter här vid datorn och läser bloggar, lyssnar på spotify och bara slappar. Mamma är ute och går med Tindra och när hon kommer hem ska vi köpa pizza. Jag är jättesugen på det:)


Jag vill ha vinter och snö snart. (Kanske inte jämt än, men snart). Det lyser upp mer, nu är det bara regnigt, mörkt och dystert tycker jag. Tycker det är mysigt med snö och lagomt många minusgrader en solig vinterdag:) det blir som sagt mycket ljusare med snön och solen jämfört med detta tråkiga regn. Man kan ju alltid hoppas på att det blir soliga höstdagar under veckan utan regn! :)

Demensprov

I onsdags mådde jag så illa. Kändes som jag skulle spy så jag gick hem från skolan efter lunch. Stannade hemma igår också ifall jag skulle börja må illa igen. Så i onsdags hann jag inte se på provet. Frågade camilla hur det gick på provet idag och B va det högsta man kunde få. Och jag fick B! :) 27/29 hade jag:) jag är jättenöjd med detta provresultat också.

Det gick bra!

Idag när vi hade medicin 1 lektion såg vi på dagboken (the notebook) medans EvaLotta rättade våra prov. Hade aldrig sett den filmen förut och jag tyckte den va väldigt bra! Fick reda på provresultatet på nervsystemprovet i slutet av lektionen och jag fick A! :D är JÄTTENÖJD!!!<3

Nervsystemet!

Idag har vi haft prov på nervsystemet och dess sjukdomar. Blandade ihop dendriter, axon och synapser, deras uppgifter och varifrån nervimpulsen kommer och vart den leder vidare. Men annars tror jag det gick bra. Satsar på ett A:) A=MVG. Om jag inte når A får jag göra om provet tills jag får A i betyg. En regel som är ny i år och som jag gillar skapt! :)

Ful!!

Igår kom skolkortet och jag är jätteful på både gruppbilden och det enskilda kortet... På gruppbilden ler jag på nått mysko vis så typ bara en tand syns och detta gör att jag ser ut att inte ha nåra tänder i käften! Haha x) och på det enskilda kortet delas luggen på fel ställe och den hänger i ögonen. Förhoppningsvis är det inte så många som spanar in mej lite extra i katalogen. Fast egentligen är det ju så att man aldrig blir nöjd med sej själv på kort men alla andra blir jättebra:) detta va dagens ilandsproblem. hehe ;)

ANC

Idag hade vi handledarutbildning inför praktiken på ANC. Vi började 9.30 så hade sovmorgon, gött! Fick fika när vi kom, goda frallor med grönsaker, ost och skinka mums! Diskuterade frågor i grupp, sen va det dags för lunch. Efter lunchen blev det att diskutera frågor igen och lyssna på en som pratade om kommunikation och sånt och sen fika, morotskaka! Tänk om man kunde ha så på skolan också varje dag:) (Alltså fika två gånger om dagen:)).

Det var undersköterskor från olika ställen inom vården som utbildningen var till för, men vi var med för att komma med förslag vad vi tycker är bra att handledaren gör innan praktiken. Hur vi vill bli bemötta, hur vi tycker att det känns inför praktiken.


Jag själv tycker det är lite nervöst inför praktiken, men samtidigt ska det bli väldigt spännande! :) det är bra att praktiken är tidigt. För då får jag öva mycket på dom praktiska saker vi lärt oss så att jag lär mej dom ordentligt och då sitter dom sen skulle jag tro:)


Efter att jag kom hem från skolan gick jag ut med Tindra en sväng och sen kom syrran och Lennon. Syrran klippte mej, tack så mycket! :) var i stort behov av det, hade luggen i ögonen och störde mej på den, men nu är den inte i vägen längre.

Josefin

Carpe Diem!

RSS 2.0