Allt och lite till

Japp det är vad som har krånglat denna veckan.

I tisdags va det friluftsdag och jag valde att åka pulka i Rackstadbacken. På måndag jämt innan stan stänger fick jag tag på en pulka på lekhörnan efter att ha letat under hälja men utan resultat.

Pat sov över mån-tis när det va friluftsdag också ringde Alma på min mobil så jag sa att hon skulle svara för jag höll på att göra mej iordning. När hon har lagt på luren så tappar hon mobilen i golvet så många låtar och bilder försvinner men jag tänker inte mer på det.

Tills i onsdags kväll då vi skulle göra klart bilduppgiften som skulle lämnas in till Lise i torsdags. Då inser vi att alla bilder på statyer, hus, fönster, balkonger, gatustenar, tegelstenar, staket allt som vi skulle ta kort på till stadsvandringsuppgiften försvann när mobilen åkte i golvet... Så det va bara att gå ut på torsdag efter skolan och ta om alla bilder...

Men allt har inte varit skit under veckan va på utvecklingssamtal och har höjt mej i fler ämnen än va jag trodde:) och hade ett hemkunskapsprov som jag inte pluggade till alls typ och som jag fick 38/40 på MVG:))

Självklart va det kul i Rackstad också:) Va och klättrade med TG också under veckan vid Myravallen skit kul va det=)

Nu ska jag sova:) Gonatt!

Alla hjärtansdag<3

Var och tände ett ljus hos min kära syster förut och la dit rosor. Vi va även där igår med rosor och en nalle jag, mamma och Charlotte så nu har hon det fint caroline<3 hoppas du haft en bra 24 års dag gumman<3 saknar dej enorm älskar dej vacka ängel<3

Nationellaprov

Japp nu har dom dragit igång.

Hade ett nationelltprov i svenska igår, läsförståelse. Då får man ha ett texthäfte som man får läsa i och svara på frågor i 3 lektioner innan provet. Sen får man ha texthäftet under provet men inte anteckningarna i skrivboken. Men det jobbiga är att man inte riktigt vet vad dom kräver för dom frågorna som ger mest poäng... Också är dom oftast svåra och svaret står inte direkt i häftet utan man måste "läsa mellan raderna" om ni förstår vad jag menar? Man har bara 80 minuter på sig, fast jag han göra färdigt provet i lugn och ro:)


Imorrn är det ett till nationelltprov i svenska. Då ska vi skriva uppsats i 3 timmar"/jobbigt! Vi börjar direkt till möran 8.05 och sitter till 11.00. Tur att man får ha med godis och dricka så man kan hålla blodsockret uppe.

Själv ska jag ha med mej click candy godis, ramlösa smultron och vindruvor så jag klarar mej nog:) Men  det jobbiga med provet är att man inte vet vad man ska skriva om och vilken texttyp det blir för dom olika alternativen förrän till möran.

Ska sätta mej och plugga på vad som är typiskt för: insändare, artikel, novell, krönika, debattartilkel osv innan jag ska sova.

Det kan tex. komma skriv en artikel om åldersgräns, eller en krönika om ett sommarminne. Kommer inte på nått bättre exempel just nu:P hehe

Detta skulle bli ett kort inlägg men det blev det inte. Aja, godnatt sov gott och dröm sött:)



Känslan av hur kallt det är att bada isvak går inte att beskriva!

Igår var det dagar i vården som jag och Pat ifrån min klass hade fått plats på.

Vi blev hämtade på skolan i minibussar och åkte sedan vidare till Nybacken som är ett ålderdomshem för dementa. Efter besöket där gick vi till taserud där vi åt mat och satt i kafeterian och lyssna på musik. Tur att Pat va med också så man hade nån rolig och va med :)

Efter det gick vi vidare till sjukhuset och kirurgmottagningen där vi fick kolla när dom gipsa en arm.

Sen gick vi vidare till avd 10 där dom berätta vilka typ av patienter dom har och lite sånt.

Nästa ställe som vi skulle besöka va röntgen, där vi fick titta på frakturer och hur magnetröntgen går till och hur länge det tar m.m.

Operation va det sista stället vi skulle till på sjukhuset. Där vi fick ta på oss en rolig dräkt, ser typ ut som en sparkdräkt:P haha vi hade tur för 2 operationer gjordes när vi va där :) den första operationen såg vi direkt när vi kom ner, det va en operation där dom greja med levern och sånt så vi stog utanför ochj kika in. Man såg levern och lite andra organ på skärmen. Andra operationen va en knäoperation så vi såg köttet och blodet när vi titta in genom fönstret, spännande tycker jag! :) (att se båda operationerna alltså).

Idag bada vi isvak på skolan, fy fan va kallt det va! Det va frivilligt men jag gjorde det. Ska ladda upp en video när jag hoppar i här på bloggen men vet inte hur man gör... Nån som vill förklara? ;) Berättar mer om isvaks badet när ja laddat upop videon.

Josefin

Carpe Diem!

RSS 2.0