Tisdag

Imorse va jag och tog bort stygnena efter att jag tog bot leverfläcken. Det gjorde lite ont på vissa stygn och hon som tog bort dom sa att stygnena kunde sitta fast lite grann för att det läker bättre på ungdomar. Fort gick det och vid 8.30 va jag på skolan då det va dags för prov i svenska på en bok vi läst, Alexandramannen som är väldigt bra! En verklighetsbaserad bok om en nätsexhärva.

På matten fick vi resultatet på Nationella provet, jag fick D men har fortfarande C i slutbetyg så det va bra! :) lämnade även in matteboken så det känns gött! :) Medicin hade vi också idag och vi jobbar med katastrofer.
Efter skolan åkte jag och Mamma till Mormor en sväng och sedan hem, jag gick ut med Tindra och sen åkte vi iväg på en grej. Imorrn har jag idrott mellan 8.30 - 9.30, sen tar jag hälja! Gött! :)

Måndag

Igår va vi hos VVS i verkstaden. Vi fick prova att bocka rör (kände mej jävligt svag) och löda. Sen berättade dom olika värmepumpar typ fjärrvärme och bergvärme, jag fattade inte allt. Efter det såg vi på en film om mijön typ och hur man kan spara på den.  Sedan slutade vi vid 13.
Syrran och Lennon kom och hälsade på, vi firade morsdag igår istället. Mamma fick presentkort på Hemtex och ett hjärta i sten som det stod Världens Bästa Mamma på. Va med syrran en sväng på stan och hon klippte mej också, så nu har jag bob igen! :)

17 år!

I lördags hade jag kalas hos pappa för jag fyllde år i söndags. På söndagen fick jag present av Pappa och Monica och sen va vi hos Monicas föräldrar för hennes pappa fyller också år den 27 maj. När mamma slutat jobba vid 18 kom hon och hämtade mej och sedan fick jag present av henne, syrran, Tom och Lennon. Hade bara önskat mej pengar i present, lite tråkigt men jag ska försöka spara till en Macbook. Så jag fick pengar, lotter och en blomma. Tack så mycket! :) Idag va vi hos mormor och där hade hennes syster Anna lagt ner en present, presentkort på Veromoda va det! :)

Veckan + Utbytesstudenter

Fattar inte vart tiden tar vägen, fan va fort den går! Den här veckan har bara försvunnit känns det som. Det är först nu som man fattar att det snart är sommarlov när lärarna börjar prata om att betygen snart ska sättas. Kommer få A i slutbetyg i medicin1 i matte ligger jag på C men hoppas att jag fick mer på det nationellaprovet så att jag höjer mej! :)

I måndags va VVS hos oss och vi va indelade i grupper och varje grupp berättade om/visade olika saker. Jag berättade om brännskador. På måndag ska vi till dom så det märks väl va vi ska göra. Tror vi ska till verkstaden. Hehe!
Igår var det två utbytesstudenter i våran klass och hälsade på. Båda läste på universitetet i Karlstad. Tjejen va från Nebraska och killen va från Paris. Sedan gick vi runt på stan och guidade dom. Vi visade torget, hamnen, stadsparken och sågudden. Det va jättekul och jag fick även träna på att prata engelska och förklara ett ord om jag inte kunde det på engelska. Skulle va kul om det blir nått sånt igen! :)
Idag fick vi ledigt från skolan. Vi hade två håltimmar på morgonen och vi skulle ha börjat vid 10.35 men dom andra två lektionerna vi skulle ha fick vi en hemuppgift på så Amanda ringde vid halv 10 typ och sa det. Va hos mamma och hämtade kläder förut och sedan va jag en sväng på stan. Brände mej ganska rejält igår när vi va ute på stan och guidade, förhoppningsvis blir jag brun snart! :)
Nu blire snart grillat och duschen!

Opererade bort en leverfläck/födelsemärke

Idag hade jag fått tid hos Marling på vårdcentralen för att operera bort min leverfläck/födelsemärke som jag har på insidan låret. Va hos en annan läkare förra veckan som kollade på det och idag va dagen inne. Va jävligt nervös innan! Syrran berättade hur dom gör och att bedövningen är det värsta, och det va det!

Dom tvättade rent först med rejält mycket sprit. Sedan sa han att det skulle kännas som ett getingstick och svida. Det gjorde det! Kan tänka mej att det sved på grund av spriten. Sticket kändes och när han hade stuckit så rörde han på nålen inuti för att bedöva överallt runt leverfläcken och det kändes. Jäklar va fort bedövningen verkade. Redan dirket efter så hade jag ingen känsel när han testade att nypa mej på det bedövade området och det som inte va bedövat. Själva smärtan tog bedövningen bort men det skulle kännas att han va där och grejade. När han skar märkte jag nästan inte när han gjorde det, men när han sydde kändes det obehagligt. Det gjorde inte ett dugg ont men jag kände att han va där och grejade och när han drog igenom tråden kändes det obehagligt även fast jag inte kände någon smärta. Hela fem stygn blev det som jag ska ta bort om två veckor.
Nu börjar det göra lite ont där han skar och sydde.  Men jag överlever, i värsta fall får det väl bli alvedon!

Charlotta

I lördags va jag och Maja i Challa. Åkte dit vid tio med hennes syster som va snäll och körde oss. :) vi spenderade några timmar på centret och jag såg mycket fint, men va duktig och sparade pengarna! Köpte med en ganska stor godispåse från Godisfabriken. Hehe ;) sen bar det av till stan för att se kröningen. Där såg vi en inredningsaffär som vi gick in i och jag köpte mej en hjärtformad sten som det stod Carpe Diem på och två ljuslyktor. =) Tyvärr blev inte Michaela Charlotta som hag röstade på utan det blev Martine, menmen. När jag kom hem blev det slappa, sedan grillade vi och såg på Arne Dahl som är superbra!

Nationella Prov

Fattar inte vart tiden tar vägen. Påsklovet bara försvann... Efter påsklovet hade vi nationellt prov i svenska, muntliga delen. Årets tema i svenskan va relationer och det fanns flera exempel på vad man kunde prata om. Jag valde att berätta hur det är att förlora en syster. Va på väg att börja gråta när jag stog där framme så det va jobbigt. Sen va det andra som berättade om jobbiga saker så jag fällde nåra tårar. Det provet sög verkligen musten ur mej och jag va sleten resten av dagen. Sen har vi gjort en läsförståelse och en skriftlig del i svenskan så nu är det inga mer np prov kvar i svenskan, gött! :) Idag gjorde vi np i engelska skriftliga delen och förra veckan gjorde jag och Sandra den muntliga. Så nu är det bara en del kvar! :)

Josefin

Carpe Diem!

RSS 2.0