Halkbanan!

Fan va kul det va med halkbanan! :) bra att få träna körning i halka och att få tvärnita med- och utan ABS-bromsar. Första gången jag åkte med ABS:en urkopplad så kopplade det inte att jag skulle släppa bromsen för att kunna väja unnan för konen så jag körde över allt som va. ;) hehe andra gången släppte jag bromsen för kort stund så jag fick en liten sladd och hamnade på den torra asfalten. Men tredje gången gick det bra, dock blev bromssträckan rätt lång.
 
Det är ju som Wille sa att dom vill att vi ska få prova på att bromsa och väja undan utan ABS så att vi tänker på det om vi kör en bil utan ABS. Jag kände mej riktigt kass i början alltså. Dom andra två killarna  tror jag hade kört på isen innan så dom va ju betydligt bättre än mej. Wille sa det i bilen på väg dit att det är meningen att vi ska få dåligt självförtroende och misslyckas, det är ju lite därför som vi åker dit.
 
Har suttit och gjort teori på körskolan 4 dagar denna veckan så har tillbringat 10 timmar där ungefär och på den tiden har jag klarat dom 4 faserna A,B,C och F och även 2/3 av repetitionen. Så nu har jag bara 1/3 kvar av repetitionen + sammanfattningen och ett slutprov. Tycker det är väldigt bra att sitta vid datorn och göra frågorna för det lär jag mej mest på. :)

Sportlovet!

I måndags va jag på Risk 1 utbildning på körskolan i 3 timmar. Första 1,5 timmen va rätt seg men sen gick tiden fortare mot slutet. Va med Maja sen efteråt, vi gick på stan och Pat va också med. Sen åkte jag och Maja hem till mej. Medans jag fixade mat och åt så gick Maja ut med Tindra, allt för att hinna gå på CX. ;) hehe
 
Efter CX:en åkte vi hem till mej och duschade och åt mat innan det blev dags för bokrean som började 00.00. Jag vet att vi är mobbade och att det är PRO varning på oss som Maja uttryckte det men det va kul att göra nått nytt tänkte vi. Vi va faktiskt inte dom enda i vår ålder som va där som vi trodde först. Bilder på böckerna kommer sen. :)
 
Mamma kom precis hem från jobbet när vi satt ute i bilen och pratade. Hon har börjat jobba skift nu på Norma. Visade Mamma böckerna och vi satt och pratade innan det blev sängen vid 1.30. Va halvt död när klockan ringde 7.30...
 
Hade bokat dubbellektion med Morgan så skulle börja köra vid 8.40. Först fick jag träna på att parkera mellan två bilar på styckåsen och jag skulle backa in. Sedan åkte vi mot Säffle och där fick jag öva på höger- och vänstersväng från landsväg och va som är bra att tänka på. Efter det fick jag åka mot Karlstad och öva på höger- och vänstersväng från 61:an. Det gick bra. :)
 
Tillbaka på körskolan fick jag Halkbanan inbokad imorrn! :D och Morgan sa att det räcker med 5 lektioner för min del och att jag måste satsa på teorin nu om jag vill att körskolan ska boka teoriprov och uppkörning åt mej. :)
 
Efter körskolan övningskörde jag till Jonas med fullpackad bil. Vi va i ett av hans Morfars hus under veckan som ligger på landet/skogen och då hade jag med Tindra. :) tror hon tyckte det va gött att kunna springa lös. :)
 
I fredags passade Jonas Tindra medans jag och Mamma va i Karlstad på shopping. Jag handlade en jordgubb- och en persika bodybutter på bodyshop, födelsedagspresent till Jonas och grejer på IKEA som behövdes.
 
Igår passade vi Lennon när Charlotte jobbade. :)
 
Detta va mitt sportlov det! =)
 
 

Josefin

Carpe Diem!

RSS 2.0